Välkommen till Skellefteå Radioamatörer, SK2AU!
Vi är din lokala amatörradioklubb i Skellefteå,
vi har vår verksamhet i en egen klubbstuga i Rönnbäcken med antenner och radioutrustningar för de flesta frekvenser.
Vi träffas
där varje helgfri tisdag kl 1900, mer info under Klubbkvällar på hemsidan. För kontakt maila/ring någon i styrelsen.
SK2AU nu även på Facebook! Kom med/logga in och skriv vad du gör och kör! 

Störningen på R6:an, mastprojektering

Skriven av Administrator on .

Klicka för större bild. Lördagen den 27 aug åkte ett gäng från SKRA, SM2BYW, -DLA, -RHL och SA2BTV, upp till Storklinta. Avsikten var att kolla störningen på R6:an samt att försöka få till en grop för den mast som är tänkt att sättas upp.

Störningen visar sig komma från närradions 100 W-slutsteg som installerades någon gång i våras. Om du har erfarenhet av närradio och denna typ av PA, så får du gärna höra av dig till mig.

Jag kollade repeatern m a p sändarpåverkan på mottagaren, både mot antenn och konstlast och båda var 0 dB. Yttre påverkan med närradion i drift var 13 dB. Den injicerade signalen fick ökas från 16 uV till 75 uV för squelchöppning.

Jag äger ingen spectrumanalysator, så jag vet inte om det är närradiosändaren som är boven eller vår mottagare. Ett bra bandpassfilter för vår mottagare skulle säkert göra susen. Tips mottages gärna även här!

André, Jimmy och Håkan gav sig på de hål som vi tidigare gjort m h a en jordborr. På ca 80 cm djup var backen stenhård, de gnagde sig ner ytterligare 20 cm. Sedan var det dags att åka hem, det behövs bättre grejer än spett och spade för att komma djupare! Men vi hade i a f tur med vädret...  :-)