Välkommen till Skellefteå Radioamatörer, SK2AU!
Vi är din lokala amatörradioklubb i Skellefteå,
vi har vår verksamhet i en egen klubbstuga i Rönnbäcken med antenner och radioutrustningar för de flesta frekvenser.
Vi träffas
där varje helgfri tisdag kl 1900, mer info under Klubbkvällar på hemsidan. För kontakt maila/ring någon i styrelsen.
SK2AU nu även på Facebook! Kom med/logga in och skriv vad du gör och kör! 

Mer om Rödbergsfortet

Skriven av Administrator on .

Picture 1
Picture 2
Picture 3
Picture 4

Rödbergsfortet helgen den 10-11 Maj 2014.

Nu börjar det dra ihop sig inför den stundande aktiviteten i Rödbergsfortet!
Planerna är att allt skall vara klart i fortet tills på lördagsmorgon då vi öppnar och startar aktiviteten från kl 09.00 lördagsmorgon. Vi kommer att vara så aktiv som det bara går. Vi inriktar oss i första hand på 40 & 20 meter. Erfarenheten säger att efter det jag lyssnat på sista tiden, så är det de banden som verkar gå bäst just nu i alla fall. Men det går naturligtvis att köra andra band bara det är konditioner. Vi kommer även att under dagen deltaga i den SL test som FRO arrangerar under lördagen med start kl 12.00 för CW delen. och senare SSB delen och tills sist den digitala delen.

Det blir alltså premiär för Norrbottens bataljonens egen signal SL2NB att komma ut i etern. Vi som sitter bakom radio då, blir personal från .122 Insatskompaniet.

Du som vill besöka oss under dagen är välkommen till Rödbergsfortet mellan kl 14.30 och 16.30, därefter stänger vi fortet.

För att bli insläppt i fortet, följ de anvisningar som sätts upp. Det är inte möjligt att ringa oss på telefon eftersom när ståldörrarna i fortet slås igen kommer inga mobilsignaler varken in eller ut, ur fortet! Vi har heller inte tillgång till internet, så för att uppdatera oss och informera om frekvenser vi är aktiva på så kommer vi att bli tvungna att gå ut ur fortet.

Är det fint väder så tag gärna med eget fika och njut av utsikten från Rödbergsfortets topp.

Vi kommer att köra radio fram till söndag em ca 15.00. Därefter packar vi ihop och hoppas att vi fått köra många trevliga QSO, och hoppas även att vi hamnar i just din logg! Men som sagt, allt hänger på hur pass bra konditioner vi får oss till buds!

Vill rikta ett stort tack till Sally Sundbom (fortansvarig) och till FRO Boden som ställt upp på ett fantastiskt sätt för att hjälpa mig med att få detta att fungera! Ett stort tack till er!

Väl mött uppe på Rödbergsfortet eller i etern!

MVH / Richard SM2TOS.