Välkommen till Skellefteå Radioamatörer, SK2AU!
Vi är din lokala amatörradioklubb i Skellefteå,
vi har vår verksamhet i en egen klubbstuga i Rönnbäcken med antenner och radioutrustningar för de flesta frekvenser.
Vi träffas
där varje helgfri tisdag kl 1900, mer info under Klubbkvällar på hemsidan. För kontakt maila/ring någon i styrelsen.
SK2AU nu även på Facebook! Kom med/logga in och skriv vad du gör och kör! 
Skriv ut

Finlands traditionella radiodag PRT20 den 6 juni

Skriven av Administrator on .

OH2NAS/SAOH-amatörerna brukar fira sin försvarsmakt och marskalk Mannerheims födelsedag den 4 juni med sin “Traditionsradiodag”, men för att fler skall kunna vara aktiva så har de flyttat den till den svenska nationaldagen den 6 juni.

Då har de finska amatörerna sin “Perinneradiodag”, då de aktiverar radiostationer som finska armén använde under andra världskriget. Även rörstationer av nyare datum från finska armén används.

Efter deras signaler används tillägget /SA, som betyder "Suomen Armeija" , alltså Arméns avlagda utrustning.  Tillägget /S betyder att utrustningen är äldre än 40 år.  Prefixet OI är för garnisoner, hemvärn och militärmuseer.

PRT20 som evenemanget kallas, äger främst rum på 3,5 MHz, men även 7 MHz bandet kommer att aktiveras av de som har möjlighet. Det hela är ingen tävling, så det går bra kontakta de man hör både på CW och AM. Vissa stationer har trevliga special-QSL-kort. Aktiviteterna börjar klockan 08.00 svensk tid och håller på hela dagen till klockan 17.00. /SM2BYW

En finsk sida om PRT20 2015 HÄR, översatt med Google translate HÄR!

HÄR några bilder (och finsk text) från en annan aktivitet.