Välkommen till Skellefteå Radioamatörer, SK2AU!
Vi är din lokala amatörradioklubb i Skellefteå,
vi har vår verksamhet i en egen klubbstuga i Rönnbäcken med antenner och radioutrustningar för de flesta frekvenser.
Vi träffas
där varje helgfri tisdag kl 1900, mer info under Klubbkvällar på hemsidan. För kontakt maila/ring någon i styrelsen.
SK2AU nu även på Facebook! Kom med/logga in och skriv vad du gör och kör! 

Klarar du 72 timmar utan el, vatten, värme, mat och amatörradio mm?

Skriven av Administrator on .

Denna vecka, 8 - 14 maj, är det krisberedskapsveckan. (Uppdaterad)

Klarar du 72 timmar utan el, vatten, värme, matleveranser mm. På Din säkerhet finns ovanstående youtubefilm. Här finns en lista över de livsmedel som anses behövas för en person. Känns väl inte helt realistiskt, hur skall man kunna hålla ett sånt förråd fäskt och användbart? Med lite sunt fönuft, så löser vi nog detta!

Bor man i lägenhet utan möjlighet att elda med t ex ved, så är det inte lätt att klara sig om det är kallt ute. Man kan iofs skaffa en fotogenkamin, men det känns inte realistiskt att alla i stan som saknar alternativ uppvärmning, skall köpa var sin kamin. Man får väl våldgästa någon som har vedeldning... :-)

Hos MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, finns all information du kan behöva.

Skellefteå Kommun har också en webbsida om krisberedskap.

Klarar du att hålla igång dina amatörradiostationer i 72 timmar? Ett laddat extra fritidsbatteri vore en bra lösning, då kan du ladda mobilen också, såvida du har en USB-adapter. Ett par GSM-basar i stan har reservkraft, övriga stannar när batterierna är urladdade. Så det blir nog kärvt att komma fram på de få som är i drift!

Repeatrarna i centrala Skellefteå strömförsörjs från reservelverk, så de fungerar mycket längre än 72 timmar. Mer osäkert är det väl om Hamnet till D-STAR-repeatern klarar ett strömavbrott...

Läs mer>>