Välkommen till Skellefteå Radioamatörer, SK2AU!
Vi är din lokala amatörradioklubb i Skellefteå,
vi har vår verksamhet i en egen klubbstuga i Rönnbäcken med antenner och radioutrustningar för de flesta frekvenser.
Vi träffas
där varje helgfri tisdag kl 1900, mer info under Klubbkvällar på hemsidan. För kontakt maila/ring någon i styrelsen.
SK2AU nu även på Facebook! Kom med/logga in och skriv vad du gör och kör! 

QCX Transceiver - en trevlig liten låda!

Skriven av Administrator on .

5W CW transceiver kit Senaste året har det dykt upp en intressant liten enkel byggsats för den telegrafikunnige.

”QCX” kallas den, ger upp till 5 Watt, tämligen lättbyggd, och har ovanligt mycket finesser, så många att man bör går in på QRP-labs hemsida, för att få en uppfattning hur bra den är. Priset är frestande lågt, bara $49 + frakt $6. Men numera får man nog lägga till ytterligare en svensk hundralapp för att Tullverket ska bli nöjda.

En oerhörd bra instruktion på 140 sidor för bygge och trimning gör att det är svårt att misslyckas med bygget. Därtill en oerhört bra backup från leverantören, om något går fel. Efter bara några trevliga byggkvällar så är det hela körklart. Vad som ytterligare behövs är hörtelefon och CW-nyckel eller manipulator, sedan är man ute på det amatörband som den byggts för.

Mottagaren har ett vasst 200 Hz filter, och dubbla VFO´s kan vara bra att ha om man vill köra split. Då det inte medföljer någon ytterlåda, bör den nog få en lämplig sådan när man ska ut i den vackra norrländska naturen.

Efter ett par veckors aktivitet, och ett femtiotal QSO´n på 14 MHz, kan det bara bli superlativer i betyget. Så många, att jag funderar på att beställa en byggsats tilt... Författare: Jimmy/SM2BYW

Läs mer>>