Välkommen till Skellefteå Radioamatörer, SK2AU!
Vi är din lokala amatörradioklubb i Skellefteå,
vi har vår verksamhet i en egen klubbstuga i Rönnbäcken med antenner och radioutrustningar för de flesta frekvenser.
Vi träffas
där varje helgfri tisdag kl 1900, mer info under Klubbkvällar på hemsidan. För kontakt maila/ring någon i styrelsen.
SK2AU nu även på Facebook! Kom med/logga in och skriv vad du gör och kör! 

Projekt byte koaxialkabel - UPPDATERAD!

Skriven av Administrator on .

Vår huvudmast byggdes 1978-1979 och koaxialkablarna är också från den tiden. Mao så var det hög tid att byta ut dem. Det gamla systemet bestod av två hembyggda antennväxlar, en i masttoppen och en vid marknivån. Nu ersatte vi dem med en Microbit AS-1269-N Antenna Switch för nätverksstyrning och med inbyggd PoE vid marknivån.

För det så behövdes det tre nya RG-213-kablar från beamarna ner till växeln. Mellan schacket och masten la vi en ny 1/2" koaxkabel.tillsammans med en nätverkskabel i en kabelslang..

Mikael/SM2WMV hade vänligheten att hjälpa oss med mastjobbet, han är både ung och rutinerad efter att ha byggt sin enastående contest station, SJ2W, i Burträsk.

Förutom Mikael deltog SA2AIE, SA2BZE, SM2DLA,SM2ILF, SM2RHL,SM2RMG, SM2XLL, SM2XJP, och Leif K. (Hoppas att jag inte glömde någon...)

Återger det projektledare, André/SM2RHL, skrev på vår Facebooksida:
"Ja tack samtliga som deltog i mastprojektet ute vid klubbstugan i Rönnbäcken idag. Speciellt klättraren Mikael Larsmark men övriga också, ingen nämnd ingen glömd!"

Se fler bilder>>

SM2WMV, Mike, is preparing tower job SM2WMV, Mike, disconnecting the old antenna switch.
Mikael/SM2WMV förbereder sig inför klättringen, Pär/SA2AIE studerar utrustningen.  Mikael/SM2WMV upp vid antennväxeln i toppen, kopplar ur beamarna och skarvar mot kablarna som går ner till Microbitväxeln.